Jesper Juul

Družine s kronično bolnimi otroki

Družine s kronično bolnimi otroki
0.0/5 rating (0 votes)

Knjiga je namenjena družinam s kronično bolnimi oz. prizadetimi otroki in zajema celoten spekter bolezni ali stanj – od prirojenih motenj, kroničnih alergij, telesne in duševne hendikepiranosti do bolezni, ki utegnejo vznikniti pozneje v otrokovem življenju. Z drugimi besedami, poudarek ni namenjen posamičnim bolezenskim stanjem, temveč temu, kar se dogaja, ko bolezen postane novi in nenadejani član družine.

Knjiga je posebna v tem, da se ne posveča posamičnim boleznim, ampak izključno temu, kar je pomembno v življenju družine, ki s kronično prizadetim članom živi v zelo posebnih razmerah. Tu so tudi nasveti in napotki staršem o tem, kako najbolje skrbeti za napredek in dobrobit vse družine in kako se upreti skušnjavi, da bi vso energijo in pozornost posvetili bolezni in bolnemu človeku.

Knjiga govori tudi o tem, kaj lahko starši ukrenejo, da bi kar najbolje poskrbeli za kakovost svojega odnosa do bolnega otroka in njegove nadvse običajne potrebe po razvoju samospoštovanja, samozavesti, osebne integritete in odgovornosti. Kronično bolni otroci se v teh potrebah čisto nič ne razlikujejo od drugih otrok, toda težnja po tem, da kronično bolne poosebljamo z njihovo boleznijo, je tako močna, da je zelo pomembno, da družina, ko je nujno, sama poskrbi za ohranjanje ravnovesja med boleznijo in zdravjem – nujno pa je domala vselej!

Specifications

Share this product

Leave a comment

You are commenting as guest.

Copyright © Jesper Juul